top of page
Skidor.jpg

VÄLKOMMEN TILL LILLHÄRDAL!

 

Har du nyligen flyttat hit eller går i funderingar att ta klivet att flytta hit? Välkommen till Lillhärdal!

Det är mycket man funderar på om man är ny på en ort eller om man står inför beslutet att flytta eller ej. Vi vill gärna hjälpa dig att trivas eller att fatta ett klokt beslut att välja Lillhärdal.

 

I Lillhärdal finns den service med god kvalitet som behövs för ett fungerande liv som permanent “Häddaling”. Delar presenteras nedan:

 

Skola och barnomsorg

I Lillhärdal har vi en mysig förskola, Furan, med plats för många barn. I dagsläget finns ingen kö för plats. Här bedrivs en pedagogisk verksamhet med barnet i centrum. Man försöker bedriva mycket av verksamheten utomhus.

På samma område ligger Furulundsskolan med små trevliga klasser. Detta är en F-6 skola där lärarna har en nära kontakt och alla barn får den hjälp de behöver för att utvecklas mot grundskolans mål. Efter skolan finns möjlighet till fritidsverksamhet om behovet skulle finnas, inom skolans område. Skolan startade för flera år sedan en integrering av fyskisk aktivitet i olika ämnen varje morgon, då man såg att inlärningen blev bättre, i enlighet med många studier.

Högstadiet finns i Sveg med gratis skolbuss, ca 30 min från Lillhärdal.

Alla barn, 6-19 är, skrivna i Härjedalens Kommun får ett gratis busskort som gäller hos Länstrafiken i hela länet.

Läs mer på herjedalen.se

 

Alla barn upp till 15 år skrivna i kommunen får även gratis liftkort till skidbackarna i Lofsdalen och Vemdalen/Björnrike.

 

Hälsocentral

Fjällhälsan i Hede, som är en hälso- och sjukvårdsförening, har en mottagning i Lillhärdal med distriktsläkare, undersköterska och auktoriserad socionom. Lätt att snabbt få tid för undersökning eller vård.

Läs mer på fjallhalsan.se

 

Trygghetsboende

För den äldre delen av befolkningen finns ett trevligt trygghetsboende med en gemensam “storstuga” och matsal där det ibland ordnas aktiviteter som ex. bingo.

 

Bibliotek

Vägg i vägg med skolan ligger byns bibliotek, som är öppen ca 2 dagar i veckan. Biblioteket brukar också anordna handarbetskvällar och andra aktiviteter.

Läs mer på herjedalen.se

 

Kyrkan

Lillhärdals kyrka är en kyrka som började byggas på 1400-talet, men har numera delar både från 1700- och 1800-talen.

Kyrkan är för byborna en fast punkt med många speciella arrangemang som återkommer årligen, ex. Bönsöndagen. Församlingen knyter an till levande lokala traditioner. Kyrkan stöttar en grupp musikintresserade ungdomar som brukar uppträda vid olika tillfällen, och har även barnverksamhet ett tillfälle i veckan.

 

Badhus

Badhuset är öppet två kvällar i veckan. Gå dit för att simma några längder i den 16m långa bassängen, eller bara för att sitta i bastun en stund. I samma byggnad har Lillhärdals IF ett gym som man kan träna på.

 

Livsmedelsbutik

HärdalsBuda erbjuder det mesta man kan tänkas behöva. Allt från mat till diverse utrustning. Här kan man också ta en korv med bröd eller mjukglass, eller annat gott. Butiken utför även service för Postnord ex. paketutlämning, Apoteket och Systembolaget. Beställ några dagar i förväg och hämta ut varorna i Lillhärdal.

 

Frisör

Marie´s hårateljé ligger centralt i byn. Även kvällsöppet vissa dagar.

 

Bensin

Framför Värdshuset finns bensinpumpar med både diesel och bensin. Betalas i kortautomat.

 

Brandkår

I byn finns en brandstation bemannad med deltidsbrandmän som har jour. Förutom att släcka bränder och ta hand om olyckor så kallas de även ut på IVPA (I Väntan På Ambulans) och ger nödvändig akutvård tills ambulansen anländer. Detta säkerställer ett gott akutomhändertagande då vårdområdet är ganska stort och regionssjukhuset ligger i Östersund.

 

I Sveg som ligger 3 mil (ca 30 min bilresa) öster om Lillhärdal erbjuds ytterligare service som ex. tandläkare, optiker, bilprovning, bilverkstäder.

 

Utöver allt det här har vi ett fantastiskt och brett föreningsliv, där det finns något för alla, se fliken om föreningar.

 

Låter det intressant och du vill veta mer eller vill flytta hit kontakta oss så hjälper vi dig!

bottom of page